Dolorosa derrota en Vallecas

rayo3celta2

O partido apuntaba a goleada celeste, pero unha pronta expulsión e un penalti cambiárono todo

O Celta pagou en Vallecas a rigorosa expulsión de Cabral na primeira metade. En igualdade, cero a dous e clara superioridade celeste. Tras a dobre amarela, o Raio empuxou e remontou, o último de penalti. De partido gañado, quizá con goleada, a dolorosa derrota. Os xogadores celestes luciron unha camiseta de apoio ao lesionado Samuel: «Ánimo Samuel».

A primeira ocasión do partido foi para o Celta, que saíu concentrado e decidido. Ao cinco minutos, Iago Aspas gañoulle as costas á defensa e encarou, apenas sen vantaxe, a Cobeño, quen acertou a despexar o coiro. Gran oportunidade para abrir un partido apaixonante.

Os celestes dominaban o partido no arranque e chegaban con frecuencia á área dun rival que apenas podía saír con claridade. Ao oito minutos, Iago lanzou alto unha falta cometida sobre Hugo Mallo.

E á terceira foi a vencida. Mario Bermejo tocou para Álex López, quen abriu perfectamente cara a Iago Aspas para que o moañés batese a Cobeño coa zurda. Gran gol, con precisión e velocidade, como o xogo que o Celta estaba a exhibir en Vallecas.

Javi Varas apareceu por primeira vez aos 17 minutos para atrapar un remate de Casado desde a frontal. O meta luciuse pouco despois para atallar un centro perigoso que desviou José Carlos en boca de gol.

Os celestes perderan un punto de agresividade nesta fase do choque, quizá preocupados en exceso por conservar a súa vantaxe e o Rayo chegaba con maior claridade. O Celta pasou serios apuros durante ese tramo do partido, con boas ocasións para os locais e pouca presenza en ataque.

O equipo vigués liquido o seu abafo cunha poutada. Pase magnífico, co exterior, de Krohn-Dehli cara a Iago Aspas, quen de novo superou a Cobeño con facilidade. Segundo tanto do canteirán para ampliar a vantaxe xa preto do descanso.

Puido chegar o terceiro pouco despois tras unha xogada enorme do danés que non puido culminar Álex López, un pouco escorado. Pero a figura do colexiado emerxeu de súpeto. Cabral foi expulsado, cunha dobre amarela de dubidosa xustiza, aos 38 minutos de xogo. O Celta quedaba con dez na primeira metade, unha desvantaxe tan grande como inmerecida. Bustos substituíu a Álex López para fortalecer o centro do campo e os vigueses lograron alcanzar o intermedio sen encaixar.

Tras a continuación, o Rayo saíu decidido a buscar a remontada, recostado na súa vantaxe numérica e na súa condición de local. Apertou desde o primeiro instante, aínda que no tramo inicial non logrou crear perigo. Si o fixo o Celta cunha contra de Iago Aspas ao sete minutos que non puido culminar.

O dominio local foi crecendo co paso dos minutos. Xa que o Celta foi meténdose atrás de maneira paulatina e o Raio chegaba sen problema á área de Javi Varas. Aos 14 minutos, leo cabeceou á rede un centro lateral desde a banda dereita.

Tocaba sufrir, e moito, para tratar de manter a vantaxe, xa mínima, cun xogador menos e un Raio envorcado en ataque. Aos 26 minutos, Tito cabeceou a gol un centro desde a banda desde a banda esquerda. Empate, e con moito tempo por diante. O partido estaba, que estivo gañado, púxose moi costa arriba para o Celta.

Os vigueses asomáronse aos 34 minutos cun remate lixeiramente desviado de Krohn-Dehli. E pouco despois, penalti a favor do Rayo, aínda por riba de males. Piti transformouno aos 36 minutos.

Os locais remontaron só cando o Celta quedou con dez, e de penalti…

3-Rayo Vallecano: Cobeño, Tito, Amat (Gálvez, min.46), Labaka (Delibasic, min60), Casado, Javi Fuego, Trashorras, Piti, Chori Domínguez, José Carlos e Leo (Adrián, min.85)

2-R.C.Celta: Javi Varas, Hugo Mallo, Cabral, Túñez, Roberto Lago, Augusto (Bellvís, min.54), Vila, Krohn-Dehli, Álex López (Bustos, min.41), Mario Bermejo (toni. Min.64) e Iago Aspas

Goles: 0-1, min.12; Iago Aspas; 0-2, min.33: Iago Aspas; 1-2, min.59: Leo; 2-2, min.72); 3-2, min.83; Piti, de penalti

Árbitro: Álvarez Izquierdo, do comité catalán. Expulsou a Cabral con dobre amarelo (min.38) e amonestou a Amat, Delibasic, Augusto, Krohn-Dehli, Bustos e Túñez

Campo: Vallecas