20221207_Amistoso_RCCeltaVsBoavistaFC_3

O RCCelta inicia o #CamiñoAoCentenario rememorando o seu histórico partido ante o Boavista (1-1)

O RCCelta arrincou o seu #CamiñoAoCentenario rememorando o partido da súa historia. Foi un 23 de setembro de 1923 #ante o Boavista no campo de Coia.
Agora 99 anos despois o conxunto luso visitou Abanca Balaídos para dar inicio a un ano máxico para o celtismo. Na parte deportiva o encontro serviu para que Carlos Carvalhal continúe coa súa adaptación e probas. Iago Aspas marcou o gol celeste no minuto 36. Bos minutos dun equipo que non baixou os brazos.
Bozenik puxo o definitivo empate a un cinco minutos despois. Javi Rodríguez e Gael Alonso, canteiráns do Celta C Gran Pena, debutaron co primeiro equipo. Bo proba do RCCelta nun partido amigables ante un Boavista que puxo moito entrega.

1 – RC CELTA: Marchesín; Mingueza, Unai Núñez, Carlos Domínguez, Javi Galán; Carles Pérez, Renato Tapia, Gabri Veiga, Franco Cervi; Iago Aspas, Strand Larsen. También jugaron Fran Beltrán, Óscar Rodríguez, Swedberg, Pablo Durán, Javi Rodríguez, Luca de la Torre, Paciência y Gael Alonso.

1 – BOAVISTA FC: João Gonçalves, Malheiro, Reggie Cannon, Rodrigo Abascal, Bruno O., Seba Pérez, Ibrahima, Mangas, Salvador, Bruno Lourenço y Róbert Boženík. También jugaron Joel Silva, Masaki Waati, Robson Reis, Reisinho, Yusupha, Vukotic, Makouta y Luís Santos.

Goles: Iago Aspas (1-0, min. 36); Róbert Boženík (1-1, min. 41).

Árbitro: Ortiz Arias, del colegio gallego. Amonestó a Carlos Domínguez, del RC Celta.

Campo: Abanca Balaídos.