las palmas celta 3

O RC Celta cae ante a UD Las Palmas na súa visita ás illas (2-1)

O RC Celta volve a Vigo coas mans baleiras do Estadio de Gran Canaria tras caer ante a UD Las Palmas nos últimos instantes dun agudo encontro.

Ambos os conxuntos, empatados a puntos na clasificación, afrontaron desde o primeiro momento este encontro intensamente. Os canarios, ambiciosos, posicionando as súas liñas adiantadas, tiveron unha perigosa ocasión cando se cumpría o primeiro cuarto de hora de partido. Cantaba o gol o Estadio de Gran Canaria, pero un conectado e eficaz Iván Villar frustraba as ilusións dos locais.

A raíz de aí, os celestes foron quenes encadearon numerosas ocasións para adiantarse no marcador. No 28, Jonathan Bamba comezaba a ocasión máis clara ata o momento para os vigueses. O costamarfilense chutábaa, e tras o rexeite de Álvaro Vallés, Strand Larsen rematábaa ao traveseiro.

Os de Rafa Benítez non tiraron a toalla, e era minutos despois, no 36, cando chegaba o primeiro tanto das botas do noruegués, nun tiro cruzado que o gardameta do conxunto canario non lograba deter. Ledicia para os celestes, aínda que por pouco tempo. Tras consultar o VAR, Alberola Rojas decidía anular o gol de Larsen debido a un agarrón previo ao tanto entre Douvikas e Mármol. Decisión non exenta de polémica, que castigaba ao Celta no seu mellor momento e conlevaba a chegada ao tempo de descanso co marcador a ceros.

Co inicio do segundo tempo, os celestes saltaron ao terreo de xogo dispostos a loitar por conseguir a ansiada vitoria. Nos primeiros instantes, o Celta presumía dunha defensa inquebrantable e poder ofensivo que atacaba os espazos que deixaban descoidados os de García Pementa. Un insistente Larsen convertíase no pesadelo da defensa das Palmas, que a punto estivo de presenciar o gol do noruego no 59, cun balón que terminaba chocando ao pau. Un simple previo aviso do que viría, pois minutos despois, nunha contra capitaneada por Jonathan Bamba, Douvikas superaba a un Álvaro Vallés adiantado e anotaba, agora si, o primeiro dos celestes. Segundo gol nen La Liga EA Sports para o grego, que esta noite estreaba titularidade.

Entrabamos na recta final do encontro, cando o colexiado pitou un penalti a favor dos canarios. Unha xogada que cambiou por completo o rumbo do partido. Era o capitán das Palmas, Jonathan Viera, o encargado de lanzalo e, a pesar de que o de Aldán leu ben as súas intencións, o canario igualou o encontro para os seus.

Sete minutos foi o tempo de desconto angadido. Sete minutos nos que o partido rompeuse. Aumentaron as revolucións neste tramo final e o balón comezou a bailar os últimos compases de área en área. Con todo, Marc Cardona atopaba no 97 o gol da vitoria que retiña os tres puntos en Gran Canaria e deixaba ao Celta frío e cunha man chea de nada e outra cousa de ningunha.

Hora de pensar no vindeiro domingo, no que o RC Celta recibirá ao Xetafe CF en Abanca Balaídos ás 18:30, nunha nova xornada de La Liga EA Sports.

FICHA TÉCNICA:

2 – UD Las Palmas: Álvaro Valles; Sergi Cardona, Mika Mármol, Álex Suárez, Julián Araujo (Álvaro Lemos, min. 32); Pejiño (Marc Cardona, min. 77), E. Loiodice (Perrone, min. 77), Kirian Rodríguez, Javi Muñoz (Jonathan Viera, min.63), Munir; Sory Kaba (Marvin Park, min. 63).

1 – RC Celta: Iván Villar; Ó. Mingueza,, Joseph Aidoo, Carl Starfelt, Unai Núñez, Manu Sánchez; Carlos Dotor, Fran Beltrán (Hugo Sotelo, min. 88); Jonathan Bamba, Strand Larsen (Williot Swedberg, min. 88) y Tasos Douvikas (Iago Aspas, min. 69).

Goles: 0-1 Tasos Douvikas (min. 67); 1-1 Jonathan Viera (min. 84); 2-1 Marc Cardona (min. 97)

Árbitro: Alberola Rojas. O colexiado ensinou cartón amarelo a Carl Starfelt, mentres que por parte da UD Las Palmas, foron amoestados Mika Mármol y Marc Cardona.

Incidencias: Encontro correspondente á oitava xornada de La Liga EA Sports disputado no Estadio de Gran Canaria.