Primeiro Equipo

O Celta supera a Las Palmas e métese nos oitavos de Copa

Os vigueses recuperaron vitoria e gol para pasar de rolda. Marcaron  Larrivey, Mina e Orellana

O Celta se rencontró coa vitoria na Copa, competición que seguirá degustando en oitavos tras eliminar a un combativo Las Palmas (3-1). Os tantos celestes foron anotados por Larrivey, Santi Mina e Orellana, xa no desconto.

Boa posta en acción do Celta, que nos minutos iniciais acumulou chegadas e remates, bo neutralizados pola zaga e o porteiro visitantes. As Palmas tamén dispuxo de opcións, igualmente desaproveitadas.

Aos 18 minutos, acertaron os celestes. Boa xogada desde a esquerda, con pase ao oco cara a Álex López e asistencia a Larrivey, quen bateu á meta rival con suavidade.

O ariete puido aumentar a vantaxe celeste aos 28 minutos tras outra boa acción ofensiva, pero o seu remate foi ben desviado por Raúl Lizoain. A meta respondeu ben pouco despois a un remate de Kronh-Dehli. Nunha xogada estraña, o colexiado amoestou a Santi Mina e expulsou a Berizzo. Ata o descanso algunhas chegadas máis sen consecuencias.

Tras a continuación, longa posesión celeste e aos 4 minutos gran xogada, Nolito arrincou desde a súa banda, foise de dous rivais e filtrou un magnífico pase cara a Santi Mina, quen marcou con tranquilidade.

As Palmas, catro minutos despois, enganchou unha boa contra que culminou Nauzet para igualar a eliminatoria. Aos 21 minutos, Aythami viu a segunda amarela tras derrubar a Nolito.

O Celta empuxou en busca do gol que lle dese o pase a oitavos ante un rival moi metido atrás que buscaba as súas opcións á contra. No desconto, Orellana decidiu cun gran golpeo coa zurda. O Celta levaba a eliminatoria.

3-R.C.Celta: Rubén, Jonny (Augusto, min.75), Sergi Gómez, Fontás, Planas, Radoja (Hugo Mallo, min.89), Krohn-Dehli, Álex López, Santi Mina (Orellana, min.77), Nolito e Larrivey

1-Las Palmas: Raúl Lizoain, David Simón, Aythami, Marcelo, Ángel López (Cristian, min.53), Hernán (Momo, min.63), Jesús, Nauzet (Tana, min.81) Alemán, Roque, Culio e Araujo

Goles: 1-0, min.18: Larrivey; 2-0, min.49: Santi Mina; 2-1, min.52: Nauzet; 3-1, min.91: Orellana

Árbitro: Teixeira Vitienes, do comité cántabro. Expulsou a Berizzo (min.32) y a Aythami (66) y amonestó a Santi Mina, Nolito, Ángel López, Nauzet, Marcelo

Campo: Balaídos, 11.320 espectadores