A madeira e a falta de puntaría condenan ao Celta en Vallecas

Os vigueses remataron ao pau en dúas ocasións e non acertaron nas súas numerosas chegadas (1-0)

O Celta non puido sacar rédito algún ao seu empuxe e ás súas ocasións e caeu pola mínima en Vallecas ante un rival que apenas creou oportunidades, pero si acertou ante Sergio. Os celestes topáronse coa madeira en dúas ocasións e desperdiciaron numerosas chegadas.

No primeiro minuto, Augusto recortou na área e lanzou coa zurda, pero o seu remate, en boa posición, acabou rexeitado pola zaga. Boa posta en acción dos celestes nun partido que arrincou con gran ritmo e moita disputa. A presión era feroz, moi adiantada e eficaz. O Raio non lograba saír e o Celta superábaa con balóns ás costas da zaga local.

Co primeiro cuarto de hora cumprido, varias chegadas con perigo do conxunto celeste, ningunha dun Rayo superado con claridade polos vigueses, cuxa axustada presión atenazaba aos locais e cunha velocidade arriba que asustaba en cada acción.

Con todo, o que acertou foi o Rayo. Aos 19 minutos, centro desde a dereita e cabezazo á rede na área pequena. Gran efectividade dos locais.

Dous minutos despois, Nolito cedeu a Álex López, quen rematou coa zurda e o metra local acertou a despexar co pé. Boa ocasión para o empate dun Celta que era notablemente superior ao seu rival, pero que ía por baixo no marcador. O flamante internacional celeste lanzou despois desde fóra da área, pero o coiro saíu desviado.

O Celta puido, e debeu, empatar cun gran remate de Kronh-Dehli, tras unha magnífica manobra na frontal, á madeira. O rexeite caeu a Augusto, cuxo disparo foi despexado co pé por Cristian. Gran ocasión para un Celta que merecía moito máis.

Aos 40 minutos, outra gran ocasión, Lanzamento de falta de Nolito e cabezazo de Larrivey que saíu moi preto do pau. O conxunto de Berizzo seguía mandando e acumulando ocasións claras, pero a primeira metade agonizaba con esa desvantaxe sufrida na única chegada do Rayo.

Tras a continuación, de novo ritmo alto e moita disputa. Augusto lanzou coa dereita algo escorado e de novo Cristian logrou desviar o coiro. No córner, cabezazo de Cabral ao traveseiro. O segundo pau do cadro celeste. Ían 7 minutos de xogo e os célticos xa dispuxeran de dous de dúas boas ocasións.

Co partido máis embarullado, Berizzo buscou solucións coa entrada de Orellana e Pablo Hernández. O Celta, máis ofensivo, retomou o control do xogo ante un rival que cada vez defendía máis atrás.

Aos 25 minutos, boa contra culminada por Orellana coa esquerda. O seu remate saíu lixeiramente desviado.

Aos 31 minutos, gran xogada entre Nolito e Jonny, cuxo pase atrás desde a liña de fondo non atopou rematador. Outra espléndida ocasión para un Celta que merecía moito máis.

Os célticos entraron no tramo final do choque con todo o seu arsenal ofensivo. Nolito, Charles, Orellana e Larrivey esperaban arriba para tratar de lograr polo menos un empate para o que fixera méritos dabondo. Pablo Hernández rematou desviado tras un saque de esquina aos 37 minutos de xogo noutra ocasión celeste.

1-Rayo Vallecano: Cristian Álvarez, Nacho (Quini, min.55), Abdoulaye, Zé Castro, Tito, Baena, Trashorras, Licá (Aquino, min.74), Bueno (Manucho, min.55), Kakuta e Baptistao

0-R.C.Celta: Sergio, Hugo Mallo, Cabral, Fontàs, Jonny, Radoja, Álex López (Orellana, min.56), Krohn-Dehli (Charles, min.79), Augusto (Pablo Hernández, min.66), Nolito e Larrivey

Goles: 1-0, min.19: Bueno

Árbitro: González González, do comité castelán leonés. Amonestou a Orellana, Cabral, Nolito, Charles, Nacho, Trashorras, Licá, Tito, Cristian

Campo: Vallecas