Primeiro Equipo

Balaídos decidirá a eliminatoria ante Las Palmas

Un gol de Santi Mina desde o punto de penalti da esperanzas ao conxunto celeste (2-1)

O Celta non puido regresar de Gran Canaria cun resultado positivo, aínda que o conxunto celeste mantén intactas as súas opcións de superar os 1/16 de final da Copa do Rei. A UD As Palmas aproveitou as súas ocasións e chegou a porse 2-0 no marcador ante un Celta que inquietaba a portaría canaria pero que non chegaba a finalizar con acerto as súas xogadas ofensivas. Un tanto de Santi Mina desde o punto de penalti, no tramo final do encontro, reduciu as distancias no marcador e reviviu as opcións dos vigueses na eliminatoria, que se decidirá o vindeiro martes 16 de decembro en Balaídos (20:00 horas).

A UD As Palmas anotou practicamente na súa chegada con perigo. No minuto 23 Hernán aproveitou un desaxuste na zaga céltica para internarse na área e enviar o esférico ao fondo da rede. Tras a continuación o Celta mellorou na faceta ofensiva, aínda que o equipo amarelo tamén tivo as súas opcións para aumentar a súa conta goleadora. Un acertado Rubén evitou que así fóra.

No minuto 67 chegou a gran oportunidade dos locais para anotar o 2-0. Penalti de Sergi Gómez que o colexiado non dubidou en indicar. A fortuna aliouse co Celta e Culio estrelou o balón contra o traveseiro na pena máxima. Dez minutos despois os canarios resarcíronse do seu erro cun tanto de Marcelo Silva que complicaba a eliminatoria para o cadro olívico. No tramo final do choque Orellana foi derrubado claramente na área polo porteiro rival, un penalti que transformou o canteirán Santi Mina con algo de suspense, xa que o árbitro ordenou repetilo por invasión da área tras anotar no primeiro lanzamento.

Ao bordo do final Charles tivo unha gran oportunidade nas súas botas. O hispano brasileiro recolleu un balón solto e regateou ao porteiro, pero demorouse no remate e perdeu a ocasión de igualar o partido. O partido finalizou con 2-1 a favor da UD As Palmas e o vencedor da eliminatoria decidirase no partido de volta, en Balaídos.

UD LAS PALMAS: Raúl, Simón, Christian, Asdrúbal (Tana, min.84), Marcelo Silva, Hernán, Aythami, Guzmán (Roque Mesa, min.60), Castellano, Culio e Valerón (Vicente Gómez, min.71)

RC CELTA: Rubén, David Costas (Jonny, min.71), Cabral, Sergi Gómez, Planas, Borja Fernández, Madinda (Orellana, min.45), Augusto, Pablo Hernández (Krohn-Dehli, min.66), Charles e Santi Mina

Goles: Hernán, 1-0 (min.23); Marcelo Silva, 2-0 (min.78); Santi Mina, 2-1 (min.82, de penalti)

Árbitro: Velasco Carballo, do comité madrileño. Amonestou a David Costas, Borja Fernández, Sergi Gómez, Orellana e Krohn-Dehli por parte do Celta e a Javi Castellanos e Hernán por parte das Palmas

Campo: Estadio Gran Canaria (10.679 espectadores)