O Celta crécese ante a adversidade e suma un bo empate en San Mamés

Aduriz marcou ao principio un controvertido penalti e Nolito empató na segunda metade (1-1)

Bo empate do Celta en San Mamés nun partido que se torceu os cinco minutos cun polémico penalti a favor do Athletic Club. Os celestes fóronse rehaciendo aos poucos e lograron, cun gran gol de Nolito, un valioso punto e manter a súa imbatibilidade fóra de Balaidos. A afección celeste nas gradas do magnífico San Mamés, impresionante.

Mal comezo para o Celta en San Mamés. Aos 5 minutos, o árbitro sinalou penalti por man de Sergi Gómez, de costas ao coiro. A impresión é que o balón golpeoulle no ombreiro. Aduriz anotou e adiantou aos locais.

Os vigueses, abatidos pola xogada que lles colocou en desventaxe, perderon un tanto a posición no terreo de xogo e o Athletic tratou de aproveitar os espazos que deixaban os célticos atrás.

O Celta si chegou ben aos 11 minutos cunha boa xogada de Nolito e un gran pase cara a Orellana, quen caeu antes de entrar no área na súa pugna co último defensor do cadro vasco.

Sergio, cunha parada magnífica, evitou que o Athletic ampliase a súa vantaxe aos 22 minutos de xogo tras un bo cabezazo de Aduriz á saída dun córner. Espectacular a man do canteirán.

E con media hora cumprida, bo pase de Orellana a Krohn-Dehli, cuxo envío desde a liña de fondo non encentrou a Larrivey. Os celestes dominaban o partido, aínda que sempre sometidos a unha presión feroz dos vascos. As ocasións foron chegando, pero sen acerto, en especial no último pase ou no control en situacións moi ventajosas. Ao descanso, sen novidade. O Celta, moi superior no tramo final, xerara oportunidades para empatar.

A segunda parte arrincou sen dominador, e sen ocasións. O Celta foi aos poucos retomando o mando do partido e chegando con máis claridade. Aos 27 minutos, gran parede de Orellana e Nolito e remate precioso do andaluz para empatar o choque. Os celestes estaban xa cun equipo moi ofensivo sobre o terreo de xogo tralos cambios de Pablo Hernández e Charles por Krohn-Dehli e Álex.

Os minutos finais chegaron cheos de emoción, xa que ambos conxuntos buscaban a vitoria. Puido chegar a falta de dous minutos cun gran pase de Pablo Hernández cara a Nolito, quen controlou de xeito magnífico e rematou alto.

Finalmente. Bo empate para un Celta que segue sen perder fóra de casa.

1-Athletic Club: Iraizoz, Iraola (Beñat, min.77), Balenziaga, Laporte, Gurpegui, Iturraspe, Rico (Toquero, min.80), De Marcos, Muniain (Ibai, min.63), Aduriz e Susaeta

1-R.C.Celta: Sergio, Hugo Mallo, Cabral, Sergi Gómez, Planas, Radoja, Álex López, Krohn-Dehli (Pablo Hernández, min.59), Orellana, Nolito e Larrivey (Borja Fernández, min.80)

Goles: 1-0, min.6: Aduriz, de penalti; 1-1, min.73: Nolito

Árbitro: Fernández Borbalán, do comité andaluz. Amonestou a Muniain, Iraola, Iturraspe, Planas

Campo: San Mamés