ESCUDO-1300x400-01

O RC Celta regresa á senda da vitoria con dous golazos en San Mamés (0-2)

O RC Celta recuperou a súa identidade en San Mamés. Os de Coudet asinaron un partido sobresaliente e desactivaron ao cadro rival nun dos campos máis complicados de LaLiga.

O conxunto vigués adiantouse aos once minutos de xogo. Brais Méndez enviou un centro desde banda dereita que atopou o tacón de Iago Aspas, un toque de calidade para enviar o balón ao fondo da rede e pór ao RC Celta por diante no marcador. O Athletic non lograba sobreporse á formulación do equipo vigués, que seguía chegando á área bilbaína.

Brais Méndez advertiu á media hora do partido cun gran remate da raia que rozou o poste. Foi a antesala dun dos goles da tempada. No minuto 36, Fran Beltrán rematou desde fóra da área de maneira formidable, dando un efecto ao balón que desarticulou totalmente ao cérbero local.

Tras a continuación, o RC Celta saíu decidido a conservar o resultado de 0-2. Así foi. O conxunto olívico gozou dun par de novas ocasións ante un Athletic Club incapaz de sobreporse ao marcador en contra. Gran vitoria para chegar aos 39 puntos na clasificación, un máis que a tempada pasada a estas alturas.

0 – Athletic Club: Unai Simón, Petxa, Vivian, Yeray, Yuri, Vencedor, Vesga (Zarraga, min.46), Berenguer, Muniain (Raúl García, min.68), Sancet (Villalibre, min.46; Serrano, min.72), Williams (Nico Williams, 46).

2 – RC Celta: Dituro, Kevin (Murillo, min.72), Aidoo (Carlos, min.91), Araújo, Galán, Beltrán, Brais Méndez, Denis Suárez (Solari, min.88), Cervi (Tapia, min.72), Iago Aspas, Santi Mina (Nolito, min.72).

Goles: Iago Aspas (0-1, min.11); Beltrán (0-2, min.36).

Árbitro: Hernández Hernández, do comité canario. Amonestou a Petxa, Muniain (Athletic), Kevin, Tapia (RC Celta).

Campo: San Mamés.