20220129_Partido_CeltaBVsBilbaoAthletic_3

O Celta B suma ante o Bilbao Athletic o seu primeiro triunfo da segunda volta (4-1)

Contundente vitoria do Celta B por 4-1 ante o Bilbao Athletic no partido correspondente á vigesimoprimera xornada de Liga no Grupo I de Primeira RFEF Footters disputado en Abanca Balaídos. O segundo equipo céltico, que se adiantou no marcador con dous goles na primeira metade, foi capaz de ampliar a súa vantaxe no segundo acto con dous goles máis para levar os seus tres primeiros puntos da segunda volta.
O Celta B mostrou desde os primeiros minutos as súas intencións. Fabrício e Cedric, ata en dúas ocasións, protagonizaban tres ocasiones claras para os locais na primeira media hora de xogo. O Bilbao Athletic, que apenas puido dispoñer dun par de achegamentos sen demasiado perigo, vía como os celestes se adiantaban no marcador desde o punto de penalti por medio de Fabrício despois dun penalti cometido sobre Javi Castro. Precisamente, o extremo era protagonista pouco despois poñendo un gran centro ao corazón da área para que Kortazar, no seu intento de despexe, introducise o balón na súa propia portería.
Con 2-0 no marcador ao descanso, os celestes saíron decididos a sentenciar tras a continuación. Cedric, cun zurdazo de primeiras, e Holsgrove, cun zapatazo desde fóra da área, ampliaban ata os catro goles a renda local. Unha vantaxe que tan só veríase perigada co gol de Guruzeta no minuto 72, un tanto que non poñería en perigo a vitoria dos de Onésimo.
Despois deste triunfo, o filial celeste aséntase na zona alta da táboa tras sumar 34 puntos en 21 xornadas. Despois de dous partidos consecutivos como local en Abanca Balaídos, o filial celeste disputará o seu primeiro partido como visitante desta segunda volta o vindeiro sábado 5 de febreiro ás 19:00 ante o Real Valladolid Promesas.

4 – RC CELTA B: Gaizka Campos; Javi Castro, Álex Martín, Carlos Domínguez, Diego Pampín; Carbonell (Gabri Veiga, min. 65), Beitia (Medrano, min. 77), Holsgrove; Cedric (Lautaro, min. 77), Fabrício (Miguel Rodríguez, min. 65), Javi Gómez (Alfon, min. 65).

1 – BILBAO ATHLETIC: Agirrezabala; Álvaro Núñez, Lorente, Paredes, Kortazar; Gerenabarrena (Rementeria, min. 51), Prados, San Bartolomé (Diarra, min. 46); Artola (Guruzeta, min. 51), Malcom (Pascual, min. 51), Serrano (Cabo, min. 65).

Goles: Fabrício, p. (1-0, min. 30); Kortazar, p.p. (2-0, min. 34); Cedric (3-0, min. 46); Holsgrove (4-0, min. 49); Guruzeta (4-1, min. 72).

Árbitro: Domínguez Fernández, do colexio andaluz. Amonestou a Carbonell, Lautaro e Holsgrove, do Celta B, e a Paredes e Lorente, do Bilbao Athletic.

Campo: Abanca Balaídos.