Celta Fortuna Conerlla 2

O Celta Fortuna cae ante a UE Cornellà no último suspiro (1-2)

Segundo encontro consecutivo da Celta Fortuna en Abanca Balaídos pero distinto desenlace. Ao conxunto dirixido por Claudio Giráldez escapóuselle a vitoria nos últimos minutos do encontro ante a UE Cornellà, correspondente á terceira xornada da Primeira Federación.

Os celestes disputaron unha primeira parte na que imperou a posesión e o dominio local, con ocasións moi prometedoras como a falta que tivo Hugo Sotelo no seu regreso ao equipo filial, que terminaría rematando Alfon e saíndo fose.

No minuto 23 de xogo saltaba ao campo Joel López no seu debut como celeste, substituíndo na banda esquerda a un tocado Tincho. Foi minutos despois cando, polo carril oposto, chegaba Javi Rueda que poñía o balón cara atrás para Raúl Blanco e o capitán, desde o bordo da área catalá, lanzábaa cun zurdazo preciso á escuadra da portería de Rubén Miño. Abanca Balaídos puido presenciar un auténtico golazo do moañes que, ademais, concedía a vantaxe dos celestes no marcador.

Tras o descanso, ambos os equipos volveron ao verde para afrontar a segunda parte do encontro; un segundo tempo no que un insistente Cornellà saltou disposto a remontar o partido.

Non estivo exenta esta metade de grandes ocasións para que os celestes ampliasen a súa vantaxe, como a do debutante Dani González, a última incorporación do mercado para o filial celeste. Pero dúas chegadas por parte do conxunto visitante foron suficientes para, nun primeiro momento empatar o encontro con gol de Mamor Niang, e apenas dez minutos despois, para gañalo grazas ao tanto de Clau Mendes. Así, a vitoria escapábaselles aos de Claudio Giráldez no desconto.

Agora ao filial celeste espéralle por diante toda unha semana para preparar o seu próximo encontro, que os enfrontará ao Raio Majadahonda o vindeiro domingo 17 de setembro no Cerro do Espino.

1 – RC CELTA B: Coke Carrillo; Tincho (Joel López, min. 23), Gael Alonso, Javi Domínguez (Dani González, min. 77), Javi Rodríguez (Iván López, min. 77), Javi Rueda; Hugo Sotelo, Damián; Raúl Blanco (Bruno Iglesias, min. 66), Hugo Álvarez (Pablo Durán, min. 66) y Alfon González.

2 – UE CORNELLÀ: Rubén Miño, Kike López (Jose Mas, min. 65), Andeu, Kike Ríos (Javi Jiménez, min. 84), M. Vilaplana, Eudald Vergés (Koffi, min. 77); Marc Tenas (Mamor Niang, min. 65), Toni Arranz, Caballero, Canario (Gompi, min. 84); Clau Mendes.

Goles: 1-0 Raúl Blanco (min. 29); 1-1 Mamor Niang (min. 83); 1-2 Clau Mendes (min. 91)

Árbitro: Holgueras Castellanos. O colexiado amoestou a Joel López por parte do Celta Fortuna e ensinou cartón amarelo a Kike Ríos e Andreu da UE Cornellà.

Campo: Estadio Abanca Balaídos.