celta tarazona 2
Celta b

Primeiro triunfo do Celta Fortuna na súa estrea en casa ante a SD Tarazona (1-0)

O Celta Fortuna alcanzou a primeira vitoria da tempada na súa estrea como local en Abanca Balaídos, ante unha SD Tarazona que non lles puxo as cousas fáciles aos de Claudio Giráldez.

Ambos conxuntos saltaron ao terreo de xogo cun obxectivo claro: lograr a primeira vitoria da recentemente estreada campaña que lles permitise sumar e inaugurar as súas marcadoras.

O conxunto maño, recentemente ascendido a Primeira Federación, soubo colocarse ben e pechar calquera espazo polo que o filial celeste tratase de entrar para atopar portería. Con todo, foron varias as ocasións do Celta Fortuna na área rival que facían crer que a vitoria era alcanzable, como o cara a cara de Pablo Durán no minuto 14 que rozou o poste, ou a que tivo o canteirán Hugo Álvarez a escasos minutos do tempo de descanso.

O conxunto celeste regresou do vestiario con ímpeto, dispostos a resolver o encontro ao seu favor. Nesta segunda parte, os visitantes comezaron a baixar o ritmo e os celestes aproveitaron para contraatacar. Nunha desas arremetidas, subindo polo carril esquerdo, Tincho centraba de forma precisa un balón que Manu Garrido soubo rematar de cabeza para facer o primeiro e único tanto do Celta Fortuna. Así, o dianteiro madrileño, que xogaba os seus primeiros minutos da tempada, anotaba o seu primeiro gol como celeste e lograba a primeira vitoria para os seus.

Tras esta conquista, o conxunto celeste prepara o seu próximo encontro de liga, que volverá disputalo como local, en Abanca Balaídos, o vindeiro sábado 9 de setembro ás 21:30 h ante a UE Cornellà.

1 – RC CELTA FORTUNA: Coke Carrillo; Javi Rueda, Javi Domínguez, Gael Alonso, Javi Rodríguez; Alfon González (Trincho, 63), Damián, Miguel Román (Fer López, 46), Hugo Álvarez (M. Fernández, 88); Raúl Blanco (Bruno Iglesias, 74) y Pablo Durán (Manu Garrido, 74).

0 – SD TARAZONA: Azón; San Emeterio (Manu Cocca, 77), Trilles, Amoah, Mikel Kortazar; Keitia, Ramón Bueno, Fer Cano (Guille Alonso, 77); D. Pichín (Manu Pedreño, 60), Cubillas (C. Dieste) y Mounir (Andreu Guiu, 46).

Gol: 1-0 Manu Garrido (78)

Árbitro: Fernando Román Román. Por parte do Celta Fortuna amoestou a Alfon González, e por parte da SD Tarazona, ensinou cartón amarelo a Amoah, San Emeterio, Mikel Kortazar, Manu Pedreño, Trilles, Ramón Bueno, Guille Alonso y B. Keita.

Campo: Abanca Blaídos