Foto 7-1-24, 13 09 42

O RC Celta clasifícase para oitavos de Copa en Urritxe (2-4)

A vitoria do RC Celta ante o Amorebieta en Urritxe (2-4) converteuse nun capítulo memorable na historia recente do club. O dobrete de Tasos Douvikas e os goles de Miguel Rodríguez e Jailson Marques outorgaron aos celestes o anhelado pase aos oitavos de final da Copa do Rei, rolda á que non chegaban desde o 2018.

O partido comezou cun gol temperán de Miguel Rodríguez no minuto 6, pero a resposta rápida do Amorebieta deulle a volta ao marcador en apenas cinco minutos. Dous goles locais que frearon momentaneamente aos celestes e aseguraron a vantaxe do Amorebieta até a chegada do descanso.

O que pasou nos vestiarios é un misterio, pero durante os seguintes 45 minutos, o RC Celta foi outro: control, dinamismo e precisión. Jailson Marques, recentemente incorporado ao equipo a pasada semana, marcou o gol do empate, e Tasos Douvikas asumiu o protagonismo cun dobrete excepcional, similar ao vivido na pasada rolda fronte ao Sestao.

Con esta vibrante remontada marcada polas adversidades climáticas e un terreo de xogo difícil, o RC Celta avanza aos oitavos de final. Segunda vitoria do 2024 que enche de esperanza aos galegos, quen agora agardan o sorteo de oitavos de final para coñecer ao seu próximo rival na emocionante travesía que está a ser a Copa do Rei deste curso.

FICHA TÉCNICA:

2 – SD Amorebieta: Magunagoitia; Jorge Mier, Gayá (Etxeita, min.78), Félix Garreta, Seguín (Lasure, min.52); Dorrio, Edwards (Morcillo, min.78), Morán (Sibo, min.65), Rayco; Luis Quintero (Eraso, min.65) e Jauregi.

4 – RC Celta: Iván Villar; Kevin Vázquez (Javi Rodríguez, min.87), Unai Núñez, Jailson, Manu Sánchez; Miguel Rodríguez (Carles Pérez, min.87), Sotelo, Dotor, Luca de la Torre (Hugo Álvarez, min.78); Williot Swedberg e Douvikas.

Goles: 0-1, min.6: Miguel Rodríguez. 1-1, min.30: Jauregi. 2-1, min.35: Rayco. 2-2, min.49: Jailson. 2-3, min.52 Douvikas. 2-4, min.75: Douvikas.

Árbitro: José Luis Munuera Montero (Comité Andaluz). Mostrou tarxeta amarela aos visitantes Jailson Marques (min.4) e Unai Núñez (min.70).

Incidencias: partido de dezaseisavos de final da Copa do Rei 23/24 xogado en Urritxe.