O Celta dobrega ao Granada e suma a súa segunda vitoria consecutiva

Cabral e Augusto anotaron os tantos do triunfo celeste nos Cármenes nun choque desputado (1-2)

O Celta logrou por fin a súa segunda vitoria consecutiva ao dobregar á Granada nos Cármenes nun partido moi disputado e intenso. Cabral adiantou aos celestes, empatou El Arabi e no tramo final do choque Augusto anotou o tanto do triunfo.

O partido arrincou marcado polo estado do terreo de xogo, que provocou infinitos esvaróns entre os celestes e un ritmo de xogo elevado do conxunto local. O Celta propuxo máis pausa e xogo combinativo para tratar de chegar á área de Roberto.

Yoel apareceu aos 18 minutos para desviar un lanzamento rival tras dous novos resbalones na zaga celeste. Non estaban cómodos en absoluto os célticos sobre o esvaradío céspede e no primeiro tramo de partido apenas foron capaces de xerar perigo.

Aos 26 minutos, clara derriba a Nolito na frontal e falta perigosa para os célticos. Orellana lanzou contra a barreira, moi adiantada. No córner seguinte, xogada xenial de Rafinha na liña de fondo e centro espectacular que cabecea en ferro Cabral á rede. Espléndido gol para os célticos, que anotaron na súa primeira chegada clara.

O segundo puido chegar pouco despois noutra gran acción colectiva. Os remates de Augusto e Nolito acabaron rebotando na defensa. Gran ocasión para o Celta. Aos 37 minutos, falta lateral e cabezazo que atrapou Yoel.

Jonny rematou lixeiramente desvaído un minuto despois tras boa xogada de Rafinha. A continuación, córner e cabezazo á rede, aparentemente en falta, do Arabi. Ían 40 minutos e a Granada empataba o choque nunha xogada a balón parado. Así se chegou ao descanso.

Tras a continuación, gran ocasión para Nolito tras unha contra espectacular. Nolito encarou a Roberto, pero entretívose e deulle tempo a Iturra a chegar por detrás para despexar o coiro. Unha mágoa, xa que apenas ían 5 minutos e o Celta puido adiantarse de novo.

Charles tivo que ser substituído pouco despois por mor dunhas molestias e entrou en xogo Santi Mina. O colexiado non sancionou unha clara man na área da Granada. A intensidade no xogo era enorme, con ocasións para ambos.

Aos 43 minutos, boa contra celeste, penetración de Krohn-Dehli, despexe de Roberto e gol de Augusto. O Celta sumou a súa segunda vitoria consecutiva cun triunfo en Granada que lle coloca na zona tépeda da táboa.

1-Granada C.F.: Roberto, Nyom, Mainz, Murillo, Angulo, Fran Rico, Iturra, Recio (Pereira, min.88), Piti (Buonanotte, min.68), Brahimi e El Arabi

2-R.C.Celta: Yoel, Hugo Mallo, Cabral, Fontàs, Jonny, Oubiña (Aurtenetxe, min.59), Augusto, Rafinha, Orellana (Krohn-Dehli, min.83), Charles (Santi Mina, min.53) e Nolito

Goles: 0-1, min.28: Cabral; 1-1, min.40: El Arabi; 1-2, min.88: Augusto

Árbitro: Mateu Lahoz, do comité valencián. Amonestou a Cabral, Oubiña, Hugo Mallo, Nolito, Nyom, Murillo

Campo: Los Cármenes