O Celta leva con merecemento o Trofeo Federación Galega ante o Deportivo

Os celestes foron superiores e dominaron o choque por completo. Nolito e Larrivey goleadores (0-2)

O Celta levou con merecemento o I Trofeo Federación Galega de Fútbol ao derrotar ao Deportivo en Pasarón, nun gran ambiente futbolístico, con tantos de Nolito e Larrivey. Os celestes foron superiores e xeraron bo fútbol e numerosas ocasións nun partido vibrante e entretido.

Gran ambiente en Pasarón nun partido cun fin encomiable, recadar fondos para nutrir ao fútbol basee galego. O Celta chegou con perigo desde os primeiros minutos de xogo, nos que ofreceu, como en amigables anteriores, unha forte presión adiantada que dificultaba a saída do rival e permitíalles roubar en zonas de perigo. A máis clara, aos 14 minutos, un man a man de Nolito que sacou ben Fabricio. Un tímido remate de Wilk ás mans de Sergio, aos 17 minutos, foi a primeira aproximación do Deportivo, que non lograba zafarse da presión celeste.

Aos 20 minutos, bo roubo de Krohn-Dehli e remate desde a frontal que atrapou sen problemas a meta rival. Pouco despois, bo centro de Jonny e cabezazo de Larrivey que sae lixeiramente desviado. O Deportivo defendía con moitos xogadores no seu campo e esforzábase ao máximo en non perder a orde. Con media hora cumprida, sufriron un forte acoso dos vigueses, que con todo non lograron aproveitar Sergio reaccionou ben a un remate próximo tras unha perda de balón en campo propio na segunda chegada do cadro coruñés nunha primeira metade de dominio celeste.

Os branquiazuis chegaron máis no tramo final, cun par de xogadas de estratexia con perigo, pero sen consecuencias. Aos 42 minutos, outra moi clara para o Celta, bo centro que Larrivey cabeceou moi preto da escuadra.

A última da primeira metade foi tamén para o Celta. Gran toque de Krohn-Dehli cara a Orellana, quen rematou co exterior desviado.

Tras a continuación chegou o merecido gol do Celta. Nolito roubou, recortou cara a dentro e bateu a Lux cun forte disparo. Ían tres minutos de xogo.

A pesar da súa vantaxe, o Celta mantivo o empuxe e o dominio nos seguintes minutos, con moito control de balón. Lux atrapou un bo remate de Nolito aos 11 minutos nunha nova chegada celeste. Un pouco despois, Álex López disparou alto desde a frontal tras un bo pase de Nolito desde a esquerda.

Aos 25 minutos, en pleno dominio celeste, Krohn-Dehli lanzou alto tras outra boa combinación do conxunto de Berizzo. E o danés filtrou un gran pase cara a Larrivey que o ariete non puido alcanzar por moi pouco.

Aos 27 minutos, golazo. Gran xogada de Nolito, pase maxistral cara a Orellana e enorme asistencia para o espléndido desmarque de Larrivey, quen anotou o segundo.

Ata o final, alternativas, chegadas esporádicas e cambios. O Celta levou o Trofeo cunha boa vitoria no derbi.

0-Deportivo: Fabricio, Canella, Bergantiños, Insua, Cuenca, Seoane, Fariña, Juan Carlos, Wilk, Arizmendi e Toché. También jugaron Lux, Juan Domínguez, Cabaleiro, Lopo, Lauren, José Rodríguez, Luisinho, Borja, Remeseiro, Iago, Cardoso

2-R.C.Celta: Sergio, Jonny, Cabral, Fontás, Planas (Hugo Mallo, min.57), Borja Fernández (Goldar, min.81), Álex López (Madinda, min.67), Krohn-Dehli (Sergi Gómez, min.88), Orellana, Nolito (Santi Mina, min.86) e Larrivey (Charles, min.83)

Goles: 0-1, min.48: Nolito; 0-2, min.73: Larrivey

Árbitro: Iglesias Villanueva, amonestou a Fontás, Orellana, Seoane

Campo: Pasarón