alaves-hor
Hemeroteca primer equipo gl

O RC Celta luce solidariedade e bo fútbol e gaña ao Alavés (1-3)

Un gran RC Celta conseguiu unha importante vitoria este domingo ante o Alavés (1-3) nun partido que quedou sentenciado na primeira metade e no que os xogadores celestes luciron a súa solidariedade defensiva e bo fútbol.

O comezo do partido tivo faltas, cartóns, foses de xogo e un gol de Nolito tras unha sensacional xogada colectiva do equipo celeste, que roubou a pelota preto da área rival por medio de Denis Suárez para que Aspas asistise a Mina, o dianteiro fixese un simulacro co corpo e o atacante andaluz superase a Pacheco.

Non se detivo aí o equipo de Eduardo Coudet, que seguiu presionando en campo rival para tratar de achegarse ao gol. Un novo roubo, esta vez de Tapia, propiciou que un pase xenial de Nolito deixase só a Iago Aspas para bater de novo a portaría alavesista cando tan só pasara un cuarto de hora.

E seguiu, o RC Celta seguiu. Apenas cinco minutos despois una contra lanzada por Brais Méndez permitiu a Iago Aspas asistir a Santi Mina con todo a favor para anotar o terceiro gol celeste no minuto 20.

Na segunda metade o Alavés tentou aproximarse á portaría defendida por Iván Villar, que se mostrou moi seguro durante todo o encontro. O choque complicouse no minuto 55 cando Jeison Murillo viu a segunda amarela e deixou ao equipo con 10.

Sufriu un pouco o equipo celeste, pero apareceu a solidariedade dos xogadores, que se multiplicaron en tarefas defensivas, e Iván Villar, con paradas de moitísimo mérito. Con todo, o Alavés reduciu distancias no tramo final cun gol a balón parado.

1 – Alavés: Pacheco, Ximo, Laguardia, Lejeune, Duarte (Javi, min 34), Pina (Borja Sainz, min 55), Battaglia, Jota, Rioja (Edgard, min 34), Pellistri, Joselu

3 – RC Celta: Iván Villar, Hugo Mallo, Aidoo, Murillo, Aarón, Tapia, Denis (Kevin, min 80), Brais Méndez, Nolito (Beltrán, min 55), Iago Aspas (Ferreyra, min 86), Santi Mina (Fontán, min 55)

Goles: 0-1 Nolito, min 7; 0-2 Aspas, min 14; 0-3 Mina, min 20; 1-3 Lejeune, min 85;

Árbitro: Mateu Lahoz (Com Valenciana). Amestou a Murillo (dobre amarela), Aidoo, Hugo Mallo (RC Celta) e a Laguardia, Lejeune, Ximo, Edgar (Alavés)

Campo: Mendizorroza