ESCUDO-1300x400-02

O RC Celta suma os tres puntos ante o Real Betis (1-0)

2022102_Partido_RCCeltaVsRealBetis_1

O RC Celta conseguiu a vitoria (1-0) ante Real Betis nun completo partido correspondente á sétima xornada da liga. O conxunto de Coudet -ausente por motivos persoais- controlou en todo momento un partido onde Gabri Veiga disfrazouse de mago.

O canteirán de Porriño guiou ao equipo desde a titularidade e tivo o premio do gol da vitoria aos nove minutos. Dende aí os homes de Broggi non baixaron os brazos e pasaron por encima dun equipo andaluz sen ideas.

Iago Aspas recibiu unha merecida homenaxe da súa afección polo seu cuarto Trofeo Zarra ao máximo goleador nacional na pasada tempada. Ademais gardouse un minuto de silencio polas vítimas da traxedia de Xava (Indonesia).

1 – RC CELTA: Agustín Marchesín; Hugo Mallo (Mingueza, min. 69), Joseph Aidoo, Unai Núñez, Javi Galán; Solari (Tapia, min. 54), Fran Beltrán, Óscar Rodríguez, Gabri Veiga (Luca, min. 69); Carles Pérez (Aspas, min. 74) y Strand Larsen (Paciencia, min. 54)

0 – REAL BETIS: Rui Silva; Montoya (Ruibal, min. 72), Luiz Felipe, Edgar, Álex Moreno, Paul, William Carvalho (Pezzela, min. 22); Luiz Henrique (William Jose, min. 45), Canales, Rodri (Joaquín, min. 72); y Borja Iglesias (Fekir, min. 45).

Gol: Gabri Veiga (1-0, min. 9).

Árbitro: Soto Grado. Amonestó con tarjeta amarilla a Gabri Veiga, Galán, Larsen y Mingueza por parte del RC Celta. Por parte visitante fue expulsado Luiz Felipe y vieron amarilla Pezzela, Canales y Fekir.

Campo: Abanca Balaídos.

Incidencias: Encuentro correspondiente a la séptima jornada de LaLiga Santander disputado en el estadio Abanca Balaídos.