Os postes e a eficacia do Eibar desarman ao Celta (0-2)

Celta e Eibar demostraron unha eficacia antagónica. Mentres ao cadro armeiro bastoulle un puñado de achegamentos para perforar a portaría celeste dúas veces, ao Celta foille imposible anotar a pesar de asexar a área armeira durante practicamente todo o segundo tempo.

O equipo vasco, superior na primeira parte, foise ao descanso por diante no marcador grazas a un tanto de Kike. Tras a continuación as forzas pareceron nivelarse, pero foron de novo os de Mendilibar os que asestaron un golpe. No minuto 50 Pedro León bateu a Sergio cun disparo raso desde a frontal.

O Celta recuperou o balón e o Eibar se replegó. Os vigueses tentaron marcar por activa e por pasiva, pero o rival pechábase ben e os celestes non lograban finalizar as ofensivas con definición. Os postes tamén tiveron o seu protagonismo. Jozabed primeiro e Aspas na recta final do partido estrelaron o balón contra o traveseiro. Señé e Beauvue tamén tiveron o gol nas súas botas. Non era o día do Celta, que agora debe pensar no histórico partido de Europa League do próximo xoves ante o Genk (21:05, Balaídos).

0-CELTA: Sergio, Roncaglia, Sergi Gómez, Fontàs, Planas, Pape, Jozabed, Pablo Hdez. (Radoja, min.56), Señé (Iago Aspas, min.66), Sisto, Rossi (Beauvue, min.36).

2-EIBAR: Yoel, Capa, Gálvez, Ramis, Luna, Pedro León (Rubén Peña, min.71), Rivera, Dani García, Bebé (Adrián, min.75), Enrich y Kike García (Juncá, min.85).

Goles: Kike, min.13, 0-1; Pedro León, min.50, 0-2.

Árbitro: Munuera Montero, do comité andaluz. Amonestou a Jozabed (Celta); Sergi Enrich, Ramis (Eibar).

Campo: Balaídos (15.741 espectadores).

Observacións: Rossi retirouse lesionado (pendente de diagnóstico).