WhatsApp Image 2023-12-18 at 11.37.13

El Celta Fortuna refuerza su liderato con una victoriosa exhibición en Fuenlabrada (0-2)

O Celta Fortuna asegura o seu liderado en Primeira Federación cunha sólida vitoria de 0-2 sobre o Fuenlabrada. O equipo celeste demostrou a súa capacidade defensiva e eficacia en ataque, cun gol en propia meta e outro de Pablo Durán, estendendo así o seu dominio na táboa clasificatoria unha xornada máis.

No encontro disputado no estadio Fernando Torres, o Fortuna iniciou con bo pé anulando as saídas do Fuenlabrada e creando oportunidades. No medio dun esforzo constante, un autogol de David Alba deu a vantaxe ao filial celeste, pero os verdadeiros méritos atribúense a Joel Lago, cuxo centro, tras un rebote no xogador do Fuenlabrada, culminou no gol que marcou o descanso.

Durante os seguintes 45 minutos, os madrileños buscaron reverter o resultado, intensificando a súa presión e control do balón, pero o Fortuna resistiu con firmeza. O empeño celeste en sumar unha vitoria fíxose evidente coa chegada do segundo gol, un tanto de Pablo Durán, posterior a un preciso centro de Javi Rueda, que sentenciou o partido e reforzou o formidable desempeño que leva o Fortuna tras nove vitorias no últimos once partidos.

Un peche de ano triunfal para os pupilos de Claudio Giráldez, que volverán á competición en 2024 nun emocionante derbi fronte ao CD Lugo no Anxo Carro que terá lugar o venres 2 de xaneiro ás 19:00h.

0 – CF Fuenlabrada: Belman; Sotillos, Alba, Lama, Barbosa; Buer, Ale Galindo (Cristóbal, min.58); Fer Ruiz, Benítez (Adalberto, min.70), Sergio Benito (Durán, min.58); Diego Gómez (Ilies, min.58).

2 – Celta Fortuna: César; Javi Rodríguez, Yoel Lago, Manu Fernández; Tincho (Javi Rueda, min.68), Damián, Miguel Román (Dela, min.85), Joel López; Alfon (Dani González, min.85), Pablo Durán (Raúl Blanco, min.90), Hugo Álvarez (Bruno, min.90).

Goles: 0-1, minuto 41, David Alba, en propia puerta. 0-2, minuto 82: Pablo Durán.

Árbitro: Román Román (colegio de Castilla y León). Amonestou aos locais David Alba e Cristóbal; e aos visitantes Yoel Lago, Miguel Román e Alfon.

Incidencias:  Partido disputado no estadio Fernando Torres ante 1.200 espectadores.